20 juli 2024

Algemene ledenvergaderingen juli 2024

Zoals in de afgelopen twee jaar hebben de coöperaties GilzeEnRijenGlas en Baarle-NassauGlas, als ook de coöperaties GroenewoudGlas en LangstraatGlas gecombineerde algemene ledenvergaderingen gehouden.

Dit jaar werd aan het begin van de vergadering stil gestaan bij het overlijden van Jo van de Pas, de grote initator achter ons glasvezelnetwerk. Daarnaast stond de vergadering in het teken van de zaken die het bestuur van Midden-BrabantGlas bezighouden. Enerzijds heeft Midden-BrabantGlas veel last van de concurrentie van grote glasvezelaanbieders die overal gratis glasvezel aanleggen. Anderzijds is Midden-BrabantGlas intern bezig om zoveel mogelijk uitvoerende taken bij derden onder te brengen, waardoor de bestuursleden van de lokale coöperatie steeds meer een toezichthoudende rol krijgen.

De voorzitter/penningmeester van Midden-BrabantGlas presenteerde de resultaten van de Midden-BrabantGlas groep over het jaar 2023, die geheel in lijn van de begroting een keurig positief beeld lieten zien. De verwachtingen voor 2024 en 2025 duiden op een continuering van de resultaten. Dit betekent dat Midden-BrabantGlas ook dit jaar de maandtarieven niet verhoogd.

De jaarcijfers van de lokale coöperaties zelf werden door bestuursleden van de coöperaties toegelicht. Voor de meer uitgebreide informatie wordt verwezen naar de notulen van de respectievelijke coöperaties.

Actueel