Extra diensten

Akkedeer is een bedrijf dat mensen helpt door slimme technologie te gebruiken, zoals alarmsystemen en zorgoplossingen voor ouderen. Ze bieden op maat gemaakte diensten aan en adviseren over slimme technologie, waarbij ze veiligheid en gebruiksgemak belangrijk vinden.

Akkedeer biedt sociale alarmering aan met de producten Altijd Thuis en Leefsamen. Bijzonder is dat alarmeringen kunnen worden gedeeld met anderen (bv. familie, buren, mantelzorgers). Die kunnen dan snel ter plaatse een kijkje komen nemen. Het systeem heeft een directe aansluiting op de glasvezel, werkt goed, is veilig en is redelijk geprijsd.

Altijd Thuis is een slimme alarmsysteem voor iedereen. Het rookalarm van Altijd Thuis raden wij zeker aan. Als u bijvoorbeeld niet thuis bent, kunnen de buren bij alarm een kijkje gaan nemen en wanneer nodig 112 bellen, waardoor de brandweer veel sneller ter plaatse kan zijn en daarmee veel ellende kan besparen. Vanaf juli 2022 moet ook in alle bestaande huizen op elke etage een rookmelder aanwezig zijn. Met de slimme rookmelders van Altijd Thuis bent u altijd verzekerd van een werkende rookmelder met doormelding en batterijcheck. In uw eigen account is aantoonbaar dat de rookmelders aan staan. Dit kan handig zijn voor de verzekering (evt. korting).

Voor Midden-BrabantGlas leden wordt een totaalpakket van een huiscentrale, 2 rookmelders en een eerste jaar abonnement aangeboden voor een gereduceerd tarief van € 90,- (met zelfinstallatie). Na het eerste jaar kost het abonnement € 25,- per jaar. U kunt ervoor kiezen om alles door een monteur te laten aansluiten; dat kost € 35,- extra.

Het Altijd Thuis rookalarm kan worden uitgebreid met een inbraakalarm, wateroverlastmelding, of paniekknop. Dat is afhankelijk van uw voorkeur en levensfase. Naast de aanschaf van extra sensoren, wordt het jaarabonnement dan € 50,-.

Met Leefsamen blijft u gerust en veilig thuis wonen door inzet van slimme sensoren, noodknoppen en alarmering naar naasten en/of professionele hulpverlener. Leefsamen gaat verder met extra bewaking, zoals het detecteren van inactiviteit (wanneer er langere tijd geen beweging wordt waargenomen) voor senioren en hulpbehoevenden/alleenstaanden, waardoor ook langer thuis wonen wordt bevorderd. Een basisabonnement kost € 7,50 per maand.

Zowel Altijd Thuis als Leefsamen kan verder worden uitgebreid met een servicecentrale met professionele opvolging.

Actie Leef samen

Er loopt een actie voor Leefsamen. Midden-BrabantGlas heeft 40 pakketten Leefsamen ingekocht, die worden verstrekt aan leden die dat goed kunnen gebruiken. Bij de gratis pakketten ‘Leefsamen’ hoort een gratis proefperiode van 6 maanden. Zolang de voorraad strekt. Doe mee met de actie.

Zie meer informatie op de website van Akkedeer. Voor Leefsamen kunt u het beste even bellen met Akkedeer. Aan Leefsamen kan ook een volledige woonscan worden gekoppeld, gericht op de veiligheid in het huis. Op de website van Akkedeer staat onder zakelijk (bedrijven en clubhuizen) ook de mogelijkheid voor camerabewaking.